Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Burri e shkurorëzoi gruan duke u bazuar në gënjeshtrën e lajmëtarit

Imam Muhammed Nasirudin el-Albani (v. 1420)

Burimi: “Fetaua Xhudeh” (19 B)

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: “Burri dërgoi gruan tek familja e saj, po ashtu e dërgoi një lajmëtar pas saj. Por lajmëtari i tha se ajo nuk pranoi të kthehet në shtëpi. Si rezultat, ai u nda prej saj. Më pas u zbulua se gruaja nuk kishte refuzuar, dhe ky ishte divorci i tretë. A është i vlefshëm ky divorc?”

Përgjigje: “Kjo kërkon një gjykim gjyqësor për të siguruar mohimin e gruas. Nëse është e vërtetë se ajo nuk refuzoi dhe se lajmëtari ka gënjyer rreth saj, shkurorëzimi në këtë rast nuk është i vlefshëm, ngase ky divorc ngjason me divorcin e detyruar.”

Shpërndaje: