Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Burri e sjell gruan nga vendi mysliman në një vend kufri

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Ligjërata: Sherh el-Muntaka (96)

Burimi: http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/montaqo%20-%204%20-%2011-%201435.mp3

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”Një burrë jeton në një vend kufri dhe dëshiron të martohet me një grua që jeton në një vend mysliman. Nëse ata martohen ai e merr atë në vendin e kufrit. A i lejohet që ta bëjë këtë?”

Përgjigje: ”Jo, atij nuk i lejohet ta bëjë këtë nëse ai jeton aty (në vend kufri). Por në qoftë se ai ka për qëllim që të udhëtojë atje me të që të trajtohet për një sëmundje, të bëjë biznes, ose diçka tjetër të lejueshme dhe kthehet, atij i lejohet ta bëjë këtë, por jo për të jetuar atje.”

Shpërndaje: