“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Burri i kërkon martesë një gruas duke biseduar me të

Komisioni i Përhershëm për Kërkime dhe Fetva

Vol 18, fq. 15

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A është e lejueshme për një burrë i cili është i interesuar të martohet me një grua t’i kërkojë martesë asaj duke biseduar me të dhe a ka ndonjë kusht se si duhet pyetur?

Përgjigje: Kjo lejohet nëse ai është i interesuar të martohet me të por kjo duhet të bëhet pa ”khalueh” (që të mos jenë të vetmuar vetëm ata dy).

Shpërndaje: