Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Burri insiston që gruaja t’i shkul vetullat

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan
Sherh Umdat-il-Fikh (49)
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Kjo grua thotë se burri i saj i kërkon që t’i shkul (t’i zbukurojë) vetullat e saj. Dhe ai insiston në këtë. Me çka obligohet ajo?

Përgjigje: Jo! Nuk duhet t’i bindet atij. Është e obliguar që ta kundërshtojë atë. Ky burrë është mëkatarë, dhe te Allahu kërkojmë strehim!

Profeti ﷺ e mallkoi gruan që i shkul vetullat dhe gruan që kërkon t’i shkulen vetullat.

Dhe ky e urdhëron që t’i heqë vetullat?

Ky nuk është burrë!

Shpërndaje: