Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Burri në ëndërr urdhëron për rukje ndaj syrit të keq

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Burimi: Sherh Tefsir-ish-Shejkh Muhammed bin Abdil-Vehab (23)

http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/tafsirayat-12-07-1435-01_0.mp3

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”Një grua është goditur nga syri i keq, dhe pa në ëndërrr një njeri që e urdhëroi ti bëjë rukje vetes së saj sipas Sheriatit dhe që të lexojë suren ”Jusuf”. A duhet ajo ta lexojë atë apo është kjo një risi?”

Përgjigje: ”Ëndërrat nuk përcaktojnë vendime të Sheriatit, sepse vendimet e sheriatit përcaktohen vetëm me gjërat që vinë nga i Dërguari salAllahu alejhi ue selem. Pas vdekjes së të Dërguarit salAllahu alejhi ue selem përfundoi ligjësimi i dispozitave. Prandaj nuk përcaktohet asnjë gjykim Sheriatik nëpërmjet një ëndërre. Nëse sheh ëndërr dikë që të urdhëron ty një gjë ose një tjetër, kështu që ti duhet vetëm ta refuzoshë atë. Sepse nuk ka ligjësim pas vdekjes së të Dërguarit salAllahu alejhi ue selem.”

Shpërndaje: