Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Burri nuk e lejon gruan të marr pjesë në ligjërata fetare

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Ligjërata: Sherh Fet’hul Mexhid (74), min: 1:05:48

Burimi: https://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/fathul-majd17-03-1439h-01.mp3

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Gruaja i kërkon leje burrit që të marr pjesë në një ligjëratë fetare një herë në muaj. Burri nuk pajtohet me këtë. Çfarë na këshilloni?

Përgjigje: Mos dil pa lejen e tij. Që ajo të shkoj në ligjërata fetare është e rekomanduar, ndërsa që ajo t’i bindet burrit të saj është e detyrueshme, veçanërisht nëse qëndrimi i saj në shtëpi është i dobishëm pasi që ajo edukon fëmijët e saj dhe kujdeset për shtëpinë e saj.

Shpërndaje: