Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Burri shkurorëzon gruan e tij para se të ketë bërë marrëdhënie me të, më pas bën zina me dikë tjetër

Imam Muhammed Nasirudin el-Albani (v. 1420)

Burimi: Silsiletul-Huda uen-Nur (731)
Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: “Nëse burri ka qenë i martuar dhe është shkurorëzuar nga gruaja e tij para se të kishte marrëdhënie seksuale me të, a duhet të gurëzohet apo të fshikullohet nëse ai bën zina?”

Përgjigje: “Ai duhet që vetëm të fshikullohet e jo të gurëzohet. Gurëzimi vlen për personin i cili është i martuar praktikisht dhe jo vetëm me shkrim.”

Shpërndaje: