Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Burri u martua me një të ve pa pëlqimin e djalit të saj

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan
Lika Maftuh fiz-Zilfi
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com
 
Pyetje: Jam martuar me një të ve pa pëlqimin e djalit të saj. Ajo është 57 vjeç dhe ai 27 vjeç. A është e saktë martesa ime?
 
Përgjigje: Nëse ajo ishte martuar nga një kujdestar që është më i afërt se ai, sikurse babai i saj ose ndonjë nga djemtë e saj, kundërshtimi i tij nuk merret parasysh.
 
Dhe nëse nuk kishte asnjë më të afërt se ai dhe ata u martuan pa pëlqimin e tij, ata duhet t’i referohen gjykatësit që e shqyrton çështjen.
 

Shpërndaje: