Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Burrit nuk i lejohet që të merr pagën e gruas

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Ligjërata: Fataua alal-Haua 1436-01-05

Burimi: http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/f-05-01-1436-01_01.mp3

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Cili është vendimi që burri të merr pagën e gruas pa dijeninë e saj?
Përgjigje: Profeti ka thënë:


“Pasuria e muslimanit nuk
është e lejueshme që të merret pa pëlqimin e tij.”

Nëse gruaja e ka një pagë, ndërsa burri i saj ka vendosur si kusht për të marrë një pjesë të saj nëse ajo do të punojë, atëherë kjo është në rregull. Muslimanët i përmbahen kushteve të tyre. Por në qoftë se ai nuk e ka vënë këtë kusht, atij nuk i lejohet që të marrë asgjë nga paga e saj, nëse ajo nuk ia jep pëlqimin e saj dhe gjithashtu kënaqet me këtë.

Shpërndaje: