“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Çfarë duhet thënë kur të hash?

Imam Muhammed Nasirudin el-Albani (v. 1420)

Burimi: Silsilah el-Ahadith es-Sahihah 1/152 dhe 1/768

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

”Të thuash më shumë se Bismilah kur të hash është bidat. Të gjitha hadithet autentike thonë ”Bismilah” dhe asnjë hadith nuk thotë asgjë më shumë se kaq.”

”Nuk ka asgjë më të mirë se Sunneti i Profetit salAllahu alejhi ue selem. Nëse nuk është konfirmuar se ai ka thënë më shumë se ”Bismilah” nuk është e lejuar për të shtuar diçka, e lere më të thuhet se shtojca është më mirë.”

Shpërndaje: