Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Çfarë duhet thënë kur therim kurban?

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

Kur të ther kurbanin e tij duhet të thotë: “Bismilah”, kjo është obligim. E nëse thotë: “Bismilah, Allahu Ekber”, kjo është e pëlqyeshme.

Nëse përmend emrin e personit që e ka porositur që të ther kurban në emër të tij, atëherë kjo është më mirë dhe më e plotë, përndryshe nijeti që e bën është i mjaftueshëm.

Shpërndaje: