Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Çfarë është gjykimi që gruaja të vesh pantallona

Alameh Abdurr-Rrazak bin Afifi el-Afifi (v. 1415)

Burimi: Fataua ue Rasail (1/218)

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: “Ç”farë është gjykimi që gruaja të vesh pantallona?”

Përgjigje: Është e lejuar nëse ajo është e veshur me rrobe të gjëra mbi to. Në këtë rast ajo nuk i ngjason burrave përderisa ajo i ka ato nën rrobat tjera. Ajo i ngjason burrave nëse ajo nuk vesh asgjë mbi to. Kjo është e ndaluar.”

Shpërndaje: