Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Çfarë është gjykimi që ti lëmë fëmijët që ta prekin mus´hafin dhe ta lexojnë atë

Imam Muhammed bin Salih bin Uthejmin (v. 1421)

Burimi: Fataua ue Rasa´il Shejkh Ibn Uthejmin (4/214)

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: “Çfarë është gjykimi për fëmijët që të prekin mus´hafin (Kuranin) dhe të lexojnë prej tij?”

Përgjigje: “Nuk ka asnjë problem që fëmijët të prekin Mus´hafin e të lexojnë prej tij kur ata të kenë abdes, por nuk i lejohet ta nënçmojnë atë.”

Shpërndaje: