“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Çfarë i lejohet burrit që të shoh nga gruaja që e kërkon për martesë?

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Ligjërata: Sherh Ighathat-il-Lahfan (58) 

Burimi: http://alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/15-01-1438-ighastat.mp3

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Çfarë i lejohet burrit që të shoh nga gruaja që e kërkon për martesë?

 Përgjigje: Ai duhet të shikojë atë që e tërheq atë. Megjithatë, kjo nuk lejohet të bëhet kur ata janë të vetmuar. Ai ose e shikon atë tinëz, ose me mahremin e saj; ai duhet të shikojë në atë që e tërheq atë.

Shpërndaje: