Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Çfarë mbetet nëse shqiptimi i Kuranit është i krijuar?

Imam Ebul-Husejn Muhammed bin Ebi Ja’la el-Hanbeli (v. 526)

Burimi: Tabakat-ul-Hanabilah (1/299)

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

El-Khallal raportoi në “Es-Sunneh”:

“Hanbeli ka thënë: “E kam dëgjuar babain tim Ebu Abdilahin në lidhje me deklaratën e el-Karabisit dhe atë që ka shpikur. Ebu Abdilahi i tha babait tim: “Kjo është deklarata e Xhehmive. Ai që i thotë kështu thërret në deklaratën e Xhehm bin Safuanit. Çfarë mbetet nëse shqiptimi i Kuranit është i krijuar?”

Shpërndaje: