Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Çfarë pa profeti në takimin e tij me profetët gjatë miraxhit?

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Burimi: Sherh Fet’h-il-Mexhid (20)

http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/Fathul%20mjd-10-05-1435-01.mp3

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Si refuzohen dyshimet e adhuresve të varreve se profetët nuk kanë vdekur? Ata argumentojnë me Miraxhin ku profeti (salAllahu alejhi ue selem) foli me Musain (salAllahu alejhi ue selem) dhe profetët e tjerë (salAllahu alejhim ue selem).

Përgjigje: A nuk e ke lexuar se si Allahu (te ala) thotë:

إِنَّكَ مَيِّتٌ وَإِنَّهُم مَّيِّتُونَ

”Ti do të jesh i vdekur, e edhe ata do të jenë të vdekur.” 1

كُلُّ نَفْسٍ ذَآئِقَةُ الْمَوْتِ

”Secili njeri do të shijojë vdekjen.” 2

كُلُّ شَيْءٍ هَالِكٌ إِلَّا وَجْهَهُ

”Çdo send do të zhduket përveç Tij.3

Ata ishin shpirtrat e profetëve që u panë. Nuk ishte se ata ishin ngritur nga vdekja dhe kan ardhur sikurse në këtë jetë. Kjo është një mrekulli për të dërguarin (salAllahu alejhi ue selem).


1 Ez-Zumer 39:30

2 Al-Imran 3:185

3 El-Kasas  28:88

Shpërndaje: