Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Cila është arsyeja e konfliktit ndërmjet muslimanëve dhe jehudëve?

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Ligjërata: Sherh Tefsir-ish-Shejkh Muhammed bin Abdil-Vehab (19)

Burimi: http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/tf%2030-7-1434_01.mp3

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com 

Pyetje: Sa e vërtetë është se problemi në mes të muslimanëve dhe jehudëve është për shkak të tokës dhe kufijve dhe jo për fenë dhe besimin?

Përgjigje: Ai (Kardavi) është i devijuar dhe i shfrenuar. Nuk ka të fare me kufijtë dhe tokën. Ka të bëjë me fenë. Në qoftë se ata do të kishin një fe, vendi i tyre do të kishte qenë një. Vendi i muslimanëve është një.

Shpërndaje: