Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Cilat arsye lejojnë që të ndërpritet agjërimi?

Imam Abdullah bin Abdirr-Rrahman bin Ebi Zejd el-Kajrauani (v. 386)

Burimi: Fataua Ibn Ebi Zejd el-Kajrauani, fq. 122

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Cilat arsye lejojnë që agjërimi të ndërpritet?

Përgjigje: Nëse agjërimi e dëmton personin, ja shtonë dobësimin e tij dhe një mjek i besueshëm thotë se agjërimi e dëmton atë, i lejohet ta ndërpresë atë.

Personi i moshuar mund ta ndërpresë agjërimin nëse dëmtohet prej tij. Çdo agjërim që dëmton lejon ndërprerjen.

Shpërndaje: