Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Cilën t’ua mësojë fëmijëve dhe grave së pari; Kuranin apo gjuhën arabe?

Alameh Zejd bin Muhammed bin Hadi el-Medkhali (v. 1435)

Burimi: https://www.youtube.com/watch?v=95lgGoizvVs

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Cila është më e mirë? T’ua mësoj Kuranin apo gjuhën arabe fëmijëve dhe grave?

Shejkh Zejd el-Medkhali: Kombinoje midis të dyjave. Jo-arabëve u nevojitët të mësuarit e gjuhës arabe, e cila është gjuha e Kuranit. Gjithashtu u nevojitët të mësuarit e fikhut islam (jurispodencës), në mënyrë që ata të mund t’i kryjenë veprat e adhurimit të cilat Allahu i ka bërë obligim për ta.

Ai duhet të kombinojë mes këtyre dyjave. Një mësim për leximin e Kuranit dhe ai duhet të fillojë me (suren) hapse të Kuranit (el-Fatiha), dhe një tjetër mësim për mësimin e gjuhës arabe për …(audio e pa qartë)… t’i kryjenë veprat e obliguara.

Shpërndaje: