Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Cili është definicioni i agjërimit?

Imam Muhammed bin Salih bin Uthejmin (v. 1421)

Burimi: Fetua fi ahkam es-Sijam, fq. 11

 www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Cili është definicioni i agjërimit?

Përgjigje: Agjërim në gjuhën arabe do të thotë të heqësh dorë nga diçka. Kjo është përmendur në ajetin:

“E nëse sheh ndonjë njeri, ti thuaj: ‘Unë i kamë dhënë besë të Gjithëmëshirshmit se do të agjëroj (hesht) dhe sot me asnjë nuk po flas.” (19:26)

Do të thotë se unë kam dhënë një premtim, i cili është: heqja dorë nga të folurit me çdo njeri në këtë ditë.

Ndërsa, agjërim në aspektin e sheriat është: “Ta adhurosh Allahun duke u larguar nga ajo që e prish agjërimin prej agimit deri në perëndim të diellit.

Shpërndaje: