Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Cili është gjykimi i një gruaje të dhunuar?

Alameh Mukbil bin Hadi el-Uadi’i (v. 1422)

Burimi: Kam’-ul-Mu’anid, fq. 256

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”Cili është gjykimi për një grua të dhunuar?”

Përgjigje: ”Ajo nuk është e obliguar me asgjë. Kjo ndodhi në kohën e Umerit (radijAllahu anhu). Kur Umeri dëgjoi për këtë, ai pyeti për të dhe ata i thanë se ajo është një grua e devotshme. Si rezultat i kësaj, ai urdhëroi familjen e saj që ta trajtojnë atë mirë.”

Shpërndaje: