Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Cili është gjykimi mbi injorantin i cili e praktikon magjinë?

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Burimi: Sherh Fet´h-il-Mexhid (2)

http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/fth–14340430.mp3

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”Cili është vendimi mbi një mysliman i cili praktikon magjinë për shkak se ai beson se kjo është e lejuar?”

Përgjigje: ”Nëse ai është injorant duhet ti qartësohet atij. Nëse ai vazhdon ai del nga feja. Magjia është mosbesim. Të mësosh magjinë dhe ti´a mësoshë atë të tjerëve është mosbesim.”

وَمَا يُعَلِّمَانِ مِنْ أَحَدٍ حَتَّى يَقُولاَ إِنَّمَا نَحْنُ فِتْنَةٌ فَلاَ تَكْفُرْ

”Këta ëngjuj nuk i mësonin ndokujt magji pa i thënë: ”Na vetëm provojmë, dhe ti mos u bën mohues!” 2:120

Ata ndaluan studimet e magjis sepse ato janë mosbesim:

وَمَا كَفَرَ سُلَيْمَانُ وَلَكِنَّ الشَّيْاطِينَ كَفَرُواْ يُعَلِّمُونَ النَّاسَ السِّحْرَ

”E Sulejmani nuk ishte mohues, por djajt ishin mohues, që u mësonin njerëzve magjinë.” 2:120

Shpërndaje: