Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Cili është gjykimi mbi personin e shëndoshë i cili ha ose pi gjatë ditës në Ramazan?

Alameh Ahmed bin Jahja en-Nexhmi (v. 1429)

Burimi: Fataua Sijam
 www.perlatmuslimane.com

Pyetja nr 52: Cili është gjykimi mbi personin e shëndoshë i cili ha ose pi gjatë ditës në Ramazan? Çka është i obliguar?

Përgjigje: Nuk është e lejuar për personin e shëndoshë që të ha qëllimisht ose të pi ditën në Ramazan. Ai duhet të ndalet nga ngrënia dhe pirja, dhe gjithashtu ai duhet ta përsëritë atë ditë.

Shpërndaje: