Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Cili është gjykimi në lidhje me fotografitë të cilat gjenden në jastëkë dhe në paketimet e gjërave ushqimore?

Imam Abdul-Aziz bin Abdullah bin Baz (v. 1420)

Burimi: Imam Abdul-Aziz bin Baz i Nur ala ad-Darb 1/241

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Në disa jastëk, apo nëpër paketime të qumështit të blerë dhe ushqimeve të tjera të nevojshme për kuzhinën tonë gjenden foto. A duhet të largohemi nga këto gjëra për shkak të tyre?

Përgjigje: Nuk ka problem sepse këto janë gjëra që përbuzen. Tepihët dhe jastëkët përbuzen ndërsa paketimet e qumështit hidhen në mbeturina. Andaj themi se nuk ka rëndësi nëse ka fotografi në to insha- Allah sepse të gjitha këto gjëra përbuzen.

Shpërndaje: