Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Cili është gjykimi për marrjen e injeksioneve dhe konsumimin e pilulave?

Alameh Ahmed bin Jahja en-Nexhmi (v. 1429)
Burimi: Fataua Sijam
 www.perlatmuslimane.com

Pyetja nr 24: Cili është gjykimi për marrjen e injeksioneve dhe konsumimin e pilulave1? 

Përgjigje: Nuk ka dyshim se konsumi i pilulave e prish agjërimin. Asnjë dijetar nuk thotë ndryshe.

Lidhur me injeksionin, edhe ai gjithashtu e prish agjërimin në qoftë se ai jepet në vena. Injeksioni në muskuj mund të diskutohet. Është më mirë për t’iu shmangur atij nëse nuk është rast urgjent.


1 Nga ”Fet’h-ur-Rab el-Uadud” (1/249). 

Shpërndaje: