“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Cili është gjykimi për të shkuar në Afganistanin e sotëm?

Alameh Rabi bin Hadi el-Medkhali 

Burimi: Marhaban ja Talib-al-´Ilm, fq. 366

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”Cili është gjykimi për të shkuar në Afganistanin e sotëm?”

Përgjigje: ”Unë besoj se kjo nuk është e lejuar për të shkuar në Afganistanin e sotëm. Ai që e bën këtë do has në njërën prej këtyre dy gjërave:

1 – Luftë kundër myslimanëve.

2 – Në në fole tekfiri ku ata i mësojnë njerëzit se si të bëjnë tekfir mbi myslimanët dhe mbi dijetarët e Islamit. Pa dyshim ai shkon në një sprovë:

وَالْفِتْنَةُ أَكْبَرُ مِنَ الْقَتْلِ

”Dhe sprova është edhe më e madh se mbytja.” 2:217

Shpërndaje: