Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Cili është gjykimi për të shtyrë namazin e jacisë?

Imam Muhammed bin Salih bin Uthejmin (v. 1421)

Burimi: Mexhmu-ul-Fataua (12/211)

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje 141: Cili është gjykimi për të shtyrë jacinë dhe për ta falur atë më vonë natën?

Përgjigje: Më e mira është për ta shtyrë jacinë sa më vonë të jetë e mundur. Aq më vonë aq më mirë. Por nëse namazi i shtyrë do të thotë se ai e humb namazin me xhemat, atij nuk i lejohet që ta shtyjë atë.

Ndërsa në lidhje femrat në shtëpi, është më mirë për to që të falen sa më vonë të jetë e mundur. Megjithatë, ato duhet të falen para mesnatës1.


1 Shih: https://www.perlatmuslimane.com/koha-e-namazit-te-jacise-zgjat-deri-ne-mesnate/

Shpërndaje: