Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Cili është gjykimi për ti kalauar netët e Ramazanit me lojëra?

Alameh Ahmed bin Jahja en-Nexhmi (v. 1429)
Burimi: Fataua Sijam
 www.perlatmuslimane.com

Pyetja nr 34: Cili është gjykimi për ti kalauar netët e Ramazanit me lojëra?

Përgjigje: Kjo është humbje kohe. Adhurimi është që njerëzit të kalojnë netët e Ramazanit me namaz, lexim të Kuranit dhe në kërkimin e dijes. Këta njerëz i humbasin netët pas topit dhe lojërave. Kjo është padyshim humbje kohe. Pastaj ata flenë gjatë tërë ditës dhe zgjohen pak para perëndimit të diellit. Ndoshta ata nuk e falin sabahun, drekën dhe ikindinë. Kjo është një fatkeqësi e madhe!

Shpërndaje: