Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Cili është gjykimi që gruaja të shkurtojë flokët e përparme!

Alameh Mukbil bin Hadi el-Uadi’i (v. 1422)

Burimi: Kam-ul-Mu’anid, fq. 587

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A i lejohet gruas që ti pres flokët, për ti rregulluar ato, apo se ajo nuk mund ti kreh kur janë shumë të gjata? Çfarë mendoni që gruaja të pres flokët e përparme?

Përgjigje: Unë nuk jam në dijeni se ka ndonjë ndalesë që ajo të pres flokët, për ti rregulluar ato, ose për ti krehur me lehtë. Megjithatë, unë nuk di se ka diçka të vërtetuar nga gratë e profetit (salAllahu alejhi ue selem) apo nga sahabijet, se ato i prisnin  balluket e tyre. Ajo duhet ta lerë balluken e saj dhe ti kreh flokët, ti ndaj ato në mes, sikurse vepronte profeti (salAllahu alejhi ue selem).

Shpërndaje: