Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

A duhet dhënë ushqim për plakun matuf?

Imam Muhammed bin Salih bin Uthejmin (v. 1421)

Burimi: el-Lika esh-Shehri (72 B)

www.perlatmuslimane.com 

Pyetje: Cili është vendimi mbi dhënien e ushqimit për një plak matuf?

Përgjigje: Plaku matuf nuk është i detyruar që të jep ushqim apo të agjërojë sepse ai ka të njëjtin gjykim si një fëmijë. Si rezultat ai nuk i është i detyruar me asgjë.

Shpërndaje: