Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Cilin besim do ta ketë Isai kur ai do të zbresë në tokë?

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Burimi: Sherh Mukaddimati Ibn Ebi Zejd el-Kajrauani fil-Akidah (5)

http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/qir–14340106.mp3

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”A do ta ketë Isai (alejhis-salatu ues-selam) besimin e tij të vjetër kur ai zbret në tokë apo ai do ta ketë besimin e Muhamedit (salAllahu alejhi ue selem)?”

Përgjigje: ”Besimi profetëve është një. Nuk ka dallime në mes besimit të profetëve. Besimi i tyre është Teuhid. Nuk ka dallim ndërmjet profetëve lidhur me besimin.

Ndërsa lidhur me dispozitat që kanë të bëjnë me sheriatin, Isai do të gjykojë me sheriatin e Muhamedit (salAllahu alejhi ue selem). Pra ai do ti nënshtrohet Muhamedit (salAllahu alejhi ue selem).”

Shpërndaje: