Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Cilin namaz së pari?

Imam Abdullah bin Ahmed bin Hanbel (v. 290)
Mesail-ul-Imam Ahmed (1/198)
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

246 – E pyeta babain tim (imam Ahmedit):

Çfarë duhet të bëjë personi nëse koha e namazit të dytë është gati të mbarojë dhe atij iu kujtohet se nuk e ka falur namazin para këtij?

Ai u përgjigj: Nëse frikësohet se do të kalojë edhe koha e namazit aktual, ai e fal atë së pari sepse nëse fal së pari namazin të cilin e ka harruar, do të humbet faljen e të dy namazeve në kohë.”

Shpërndaje: