Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Dalja e gjakut nga buzët dhe mishi i dhëmbëve

Imam Abdul-Aziz bin Abdil-lah bin Baz (v. 1420)

Burimi: https://binbaz.org.sa/fatwas/16283/%D8%AD%D9%83%D9%85-%D8%A7%D9%84%D8%AF%D9%85-%D8%A7%D9%84%D9%86%D8%A7%D8%B2%D9%84-%D9%85%D9%86-%D8%A7%D9%84%D9%81%D9%85-%D8%A7%D8%AB%D9%86%D8%A7%D8%A1-%D8%A7%D9%84%D9%88%D8%B6%D9%88%D8%A1-%D9%88%D9%81%D9%8A-%D8%AD%D8%A7%D9%84-%D8%A7%D9%84%D8%B5%D9%8A%D8%A7%D9%85

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Më del gjak në gojë kur marrë abdes. A ndikon ky gjak në saktësinë e agjërimit?

Përgjigje: Agjërimi nuk ndikohet nga gjaku që del nga goja ose pjesët e tjera të trupit. Plaga nuk ndikon në agjërimin. Ato gjithashtu nuk ndikojnë në abdesin. Gjaku nga buzët ose mishi i dhëmbëve nuk ndikon në abdesin. Sigurohu, megjithatë, ta fshish atë. Megjithatë, abdesi është i saktë. Agjërimi gjithashtu. Është hixhamja që e prishë agjërimin. Plagët ose gjaku nga dhëmbët ose buzët nuk ndikojnë as në agjërim, e as në abdes.

Shpërndaje: