Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Dallimi mes dëshirës universale dhe ligjore të Allahut

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Ligjërata: Sherh Fet’hul Mexhid (51)

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A ka ndonjë dallim në mes dëshirës universale dhe asaj ligjore (të Allahut)?

Përgjigje: Po, dëshira universale plotësohet pa dyshim. Ndërsa dëshira ligjore mund të përmbushet, por nuk është domosdoshmërisht që ta bëjë këtë.

Shpërndaje: