Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Dallimi mes dyshimeve dhe vesveseve

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Ligjërata: Sherh Mukaddimati Ibn Ebi Zejd el-Kajrauani fil-Akidah (10)

Burimi: http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/msrf–02041434.mp3

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Cili dyshim është mosbesim? A janë dyshimet e rastit mbi ekzistencën e Allahut (te ala) ose në besueshmërinë e të dërguarit ﷺ…

Përgjigje: Ka dallim në mes vesveseve dhe dyshimeve. Dyshimet nuk janë të lejuara. Ndërsa vesveset mund ti vijnë një personi të cilat ai i largon duke i kërkuar mbrojtje Allahut kundër shejtanit, duke i injoruar ato dhe duke heshtur për to. Këto janë vesvese. Ndërsa dyshimet janë mosbesim dhe do të thotë të jesh i pasiguritë në mes të dy gjërave; ai nuk e di nëse kjo është kështu apo ashtu; ai nuk e di nëse shpallja e të dërguarit ﷺ është e vërtetë apo jo.

Shpërndaje: