Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Dallimi mes el-Medkhaliut dhe el-Haxhurit

Alameh Ubejd bin Abdilah el-Xhabiri

Burimi: http://www.sahab.net/forums/index.php?showtopic=137247

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A është e vërtetë se prijësit e sotëm në Xherh ue Ta’dil, kritika dhe lavdërim, është Shejkh Rabi dhe Jahja el-Haxhuri dhe askush tjetër?

Përgjigje: Shejkh Rabi (hafidhahullah) është lavdëruar nga el-Albani, i cili e tha këtë për të. Sa për el-Haxhurin, unë vetëm sa ju tregova rreth tij. Si mundet një person si ai të konsiderohet të jetë udhëheqës në Xherh ue Ta’dil, kritika dhe lavdërim? Ai është vetëm një udhëheqës në kritika – ai është kritikuar nga të gjitha anët.

Shpërndaje: