Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Dashuria natyrore për familjarët mosbesimtarë

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Burimi: http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/eg–14340421.mp3

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”Disa thonë se dashuria për një të afërm i cili është mosbesimtar është dashuri natyrore dhe jo fetare. A është e vërtetë kjo?”

Përgjigje: ”Nuk është e vërtetë kjo. Mosbesimtarët urrehen për mosbesimin e tyre. Nuk ka rëndësi nëse ai është një i afërm apo jo:

لَا تَجِدُ قَوْمًا يُؤْمِنُونَ بِاللَّهِ وَالْيَوْمِ الْآخِرِ يُوَادُّونَ مَنْ حَادَّ اللَّهَ وَرَسُولَهُ وَلَوْ كَانُوا آبَاءهُمْ أَوْ أَبْنَاءهُمْ أَوْ إِخْوَانَهُمْ أَوْ عَشِيرَتَهُمْ

” Nuk gjen njerëz, që besojnë në Allahun dhe në Ditën e Fundit, që të ushqejnë dashuri ndaj atyre, të cilët kundërshtojnë Allahun dhe të Dërguarin e tij, edhe në qofshin ata etërit e tyre ose bijtë e tyre, ose vëllezërit e tyre, ose farefisi i tyre.” (El-Muxhadile, 22)

Nuk ka asnjë arsye për të ndarë dashurinë një dashuri natyrore të tillë, sepse kjo do të shkaktojë tolerime në dashurinë ndaj kufarëve.”

Shpërndaje: