Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Dekori në model të Qabes

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: “Çfarë është gjykimi për të pasur dekore në model të Qabes, duke pasur parasysh se unë nuk e kam blerë, por më është dhuruar nga dikush tjetër?”

Përgjigje: “Kjo nuk është e lejuar. Në lidhje me këtë gjë, ka edhe fetva Komisioni i Përhershëm Për Fetva dhe nga El-Muxhemma’ El-Fikhij të cilët e kanë ndaluar, sepse kjo mund t’i nxitë njerëzit e zakonshëm dhe injorantët që të krijojnë bindje se në të ka bereqet e gjëra të tjera. Prandaj, nuk është e lejuar.”

Shpërndaje: