Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Dërgimi i fotove familjes

Komisioni i Përhershëm për Kërkime Shkencore dhe Fetva
Burimi: nr 2186
Anëtar: Abdullah bin Kuud
Anëtar: Abdullah ibn Ghudejjan
Nënkryetar: Abdurr-Rrazak Afifi
Presidenti: Abdul-Aziz ibn Abdullah bin Baz
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com
 
Pyetje: Në qoftë se unë jetoj jashtë vendit tim dhe dua t’u dërgojë fotografi miqëve të mi, familjes sime, e sidomos gruas time. A është kjo e lejuar?
 
Përgjigje: Hadithet autentike nga i dërguari i Allahut ﷺ kanë treguar se fotografimi i qenieve të gjalla është i ndaluar, pavarësisht a janë njerëz apo kafshëve. Prandaj, nuk është e lejuar që të fotografosh veten tënde dhe ti´a dërgoshë atë familjes tuaj apo gruas.

Paqja dhe bekimi qofshin mbi profetin tonë Muhammedin, familjen e tij dhe shokët e tij.

Shpërndaje: