Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Dërgimi i salavateve mbi profetin kur harron diçka

Imam Muhammed Nasirudin el-Albani (v. 1420)
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Shejkh i nderuar…… (pyetësi e harron pyetjen). Allahume sali ala resulilah (O Allah dërgo salavate mbi të dërguarin).

Shejkhu:

“E kur të harrosh, përmende Zotin tënd!” Kehf, 18:24

“E kur të harrosh, përmende Zotin tënd!”

Sepse hadithi i cili përmend se duhet dërguar salavate mbi profetin kur harron, ky hadith është i dobët, nuk është i saktë.

Megjithatë ajeti Kuranor është i qartë:

“E kur të harrosh, përmende Zotin tënd!” Kehf, 18:24”

Shpërndaje: