Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Detyrimi që ke ndaj vëllait tënd

Alameh Zejd bin Muhammed bin Hadi el-Medkhali (v. 1435)

Burimi: Aun-ul-Ahad es-Samad Sherh el-Adab-il-Mufrad, 2/267

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

“Miqësia nuk e bën të nevojshme që duhet heshtur për një gabim që një mik ose vëlla ka kryer, por duhet paralajmëruar këtë person menjëherë, sepse është kështu që një vëlla dhe një mik i vërtetë sillet. Lidhur me atë që mbetet i heshtur, ai nuk ka përmbushur detyrimin që vëllai i tij musliman ka mbi të.”

Shpërndaje: