Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Dhënia dhurata dhe mish nga kurbani gjyshes nasranijeh

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Sherh Fet’h-il-Mexhid (59)

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Shejkh i nderuar, Allahu të dhëntë sukses! Ky pyetës nga Evropa thotë:

Gjyshja ime është nasranijeh (e krishterë). A më lejohet që t’i jap asaj dhurata, dhe a më lejohet që t’i jap asaj mish nga kurbani i Bajramit?

Përgjigje: Po, lejohet kjo. Sillu mirë me të. Sillu mirë me të. Edhe nëse prindërit tuaj janë kufarë, sillu mirë ndaj tyre. Dhe gjyshja është gjithashtu prind. Dhe gjyshja është gjithashtu prind.

Shpërndaje: