Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Dhënia e zekatit atij që ka nevojë për ilaçe

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Ligjërata: Sherh Ighathat-il-Lahfan (67), min: 1.07.38 

Burimi: http://alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/Ighastah22-05-1438h.mp3

 www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Një person është i sëmurë dhe ka nevojë për mjekim. Ndërsa ai nuk ka mundësi financiare për ti blerë ato. A lejohet ti jepet zekati për këtë qëllim?

Përgjigje: Po. Ai është në nevojë. Një person mund të jetë në nevojë për ilaçe, ushqim. Ilaçet janë si ushqimi dhe pijet.

Shpërndaje: