Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Dhënia e zekatit kërkuesit të dijes

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Ligjërata: Sherh Fet’hul Mexhid (47)

Burimi: http://alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/Fathul%20Majd%20%20-%2021%20-%2005%20-%201437-01.mp3

 www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A është e lejueshme që ti ipet zekati një studenti (kërkuesi të dijes Islame)?

Përgjigje: Po, në qoftë se ai është i varfër. Është e lejuar që ti ipet zekati atij nëse ai është i varfër. Ai ka më shumë të drejtë për të. Por në qoftë se është i pasur ose merrë grante të mjaftueshme, atij nuk i lejohet që ta marrë atë.

Shpërndaje: