Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Dhënia kefaret (shpagim i betimit) një familje të përbërë nga të rritur dhe fëmijë

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Ligjërata: Sherh Tefsir-ish-Shejkh Muhammed bin Abdil-Vehab (13)

Burimi: http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/tf–1432-08-09.mp3

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Një njeri është betuar në Allahun dhe e ka thyer premtimin. Ai dëshiron t’i jep kefaret (shpagim për betimin) një familje e përbërë nga të rritur dhe fëmijë. Familja ka më shumë se dhjetë anëtarë të familjes. Sa duhet t’u jepet atyre?

Përgjigje: Kjo është në rregull. Jepu atyre 15 kg; 1 ½ secilit. Nuk ka rëndësi në qoftë se disa prej tyre janë të vegjël përderisa ata hanë ushqim. Është e vlefshme për t’i dhënë kefaret një fëmije përderisa ai ha ushqim.

Shpërndaje: