Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Dhënia sadaka për t’i ikur fatkeqësive

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Ligjërata: Sherh Fet’hil-Mexhid (27)

Burimi: http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/fathul%20maji%20d%20-%2011%20-%201%20-%201436.mp3

 www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Disa njerëz japin lëmoshë për t’i shpëtuar fatkeqësive. A është kjo e ligjësuar?

Përgjigjja: Po. Profeti  ka thënë:

”Trajtoni të sëmurët tuaj me lëmoshë.” 1


1 Imam Albani ka thënë: ”Disa transmetime janë dakord lidhur me frazën ”Kuroni të sëmurët tuaj”, dhe për këtë arsye unë mendoj se hadithi është hasen, i mirë. (Sahih-ut-Targhib uet-Terhib (744)).

Shpërndaje: