Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Dhjetë vite ishte neglizhentë me namazin dhe agjërimin

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Ligjërata: Sherh Tefsir-ish-Shejkh Muhammed bin Abdil-Uehab (13)

Burimi: http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/tf–1432-08-09.mp3

 www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Një person në moshë të re ka qenë i pakujdesshëm lidhur me namazin dhe agjërimin për dhjetë vite. Ai duhet të kompensojë atë që ai ka humbur dhe të pendohet?

Përgjigje: Ai duhet të pendohet dhe t’i përmbahet fesë në të ardhmen.

Për të kaluarën e tij, ai nuk ishte musliman atëherë. Ai që me qëllim braktis namazin nuk është musliman. Kur ai pendohet tek Allahu ai konvertohet në Islam sërish.

Shpërndaje: