Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

A mjafton syfyri si nijet për agjërim?

Imam Abdul-Aziz bin Abdullah bin Baz (v. 1420)

Burimi: http://binbaz.org.sa/mat/20160

 www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A mjafton syfyri si nijet për agjërim apo duhet bërë nijetin përsëri?

Përgjigje: Për deri sa ai e di se do të agjërojë nesër, kjo i mjafton si nijet. Pavarësisht nëse e vendos këtë në fillim të ditës, në mes të ditës apo në fund të ditës. Për derisa ai e ka bërë nijet që të agjërojë ditën e ardhshme, ai vetëm se ka mbaruar nijetin për agjërim.

Shpërndaje: