Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Dijetarët nuk kanë mendime të ndryshme në lidhje me hixhretin

Imam Muhammed el-Amin esh-Shenkiti (v. 1393)

Burimi: Ed`uaul Bejan (3/111-112)

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Allahu i Lartësuar ka thënë:

وَنَجَّيْنَاهُ وَلُوطًا إِلَى الْأَرْضِ الَّتِي بَارَكْنَا فِيهَا لِلْعَالَمِينَ

”E Ne e shpëtuam atë e edhe Lutin në atë tokën që e kemi bekuar për njerëz.” 21:74

Në këtë Ajet Madhështor, ka argument se të larguarit nga vendi i kufrit bashkë me fenë për në një vend tjetër në të cilin njeriu është i lirë të shfaq fenë e tij është vaxhib (e obligueshme).

Obligueshmëria për këtë lloj të hixhretit (emigrimi) do të jetë i përhershëm, dhe dijetarët nuk kanë mospajtime në mesin e tyre për këtë çështje.

Shpërndaje: