“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Disa e prekin dhe e puthin rukn el-Jemenin

Imam Muhammed bin Salih bin Uthejmin (v. 1421)

Burimi: Lika’ati ma’a esh-Shejkhejn, pyetur nga Abdullah et-Tejjar (2/145)

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Kur disa njerëz bëjnë tavaf ata e fërkojnë me duart e tyre rukn el-Jemenin, e puthin atë dhe shtyhen për të arritur tek ai, çka mendoni për këtë?

Përgjigje: Rukn el-Jemeni duhet vetëm të preket me dorën e djathtë dhe nuk duhet të puthet. As nuk duhet bërë me isharet drejt tij në qoftë se nuk mund ta prekësh atë.

Shpërndaje: